Accepteert u het gebruik van cookies om een betere ervaring op onze website te garanderen?

Zie meer

Residenties Charleroi/Québec 2021 : Geselecteerde artiesten

Nieuws

De BPS22, de Conseil des arts et des lettres du Québec (CALQ) en Centrum voor hedendaagse kunst Bang (Bang), hebben de kunstenaars geselecteerd die in het voorjaar van 2021 worden verwelkomd in residentie.

Magali Baribeau-Marchand is de kunstenares uit Quebec die drie maanden lang de studio van BPS22 zal innemen. Haar onderzoek heeft een duidelijke connectie met territorium en wordt vaak ingezet in het veld door middel van collecties en ontmoetingen. Haar zoektocht wordt uitgedrukt door middel van beweging, beeldhouwkunst, fotografie, installatie of tekening, waarbij het fragment, het detail wordt uitvergroot. In Charleroi wil ze het concept van het infra-gewone (een concept van de schrijver Georges Perec) en het poëtisch vermogen dat voortkomt uit de ontmoeting tussen natuur en cultuur verkennen.
www.magalibmarchand.com

Pauline Debrichy de Franstalige Belgische kunstenares, is op haar beurt te gast in het Centrum voor hedendaagse kunst Bang (Centre d'art actuel Bang) in Chicoutimi, Quebec. Door te evolueren naar een in situ kunstpraktijk, verschijnen haar inspiraties en ideeën voor sculpturen en installaties vaak op de plaats van haar artistieke interventies. Het begrip van een ruimte, een stad, een sfeer en een persoonlijk gevoel dragen bij aan het definiëren van het medium en een werkbeschouwing in gesprek met de omgeving. Met nog nooit een voet in Noord-Amerika te hebben gezet, vormt het grondgebied van Saguenay een nieuw onderzoekskader voor haar site-specifieke kunstpraktijk.
paulinedebrichy.tumblr.com